SSO (Single Sign-On)

Duidelijke omschrijving: Single Sign-On (SSO) is een technologie die gebruikers de mogelijkheid biedt om zich één keer aan te melden voor toegang tot verschillende toepassingen en systemen, in plaats van voor elk systeem afzonderlijk. Dit betekent dat een gebruiker zich één keer hoeft aan te melden om toegang te krijgen tot meerdere systemen en toepassingen, in plaats van dat hij zich voor elk systeem afzonderlijk moet aanmelden.

Link met cyber security: SSO kan de beveiliging van een organisatie verhogen door het verminderen van het aantal gebruikersnamen en wachtwoorden die een gebruiker moet onthouden en het beperken van het aantal aanmeldingspogingen. Dit kan helpen om phishing- en social engineering-aanvallen te voorkomen. Het kan ook het risico van wachtwoordhergebruik en -deelname verminderen.

Waarom belangrijk: SSO kan helpen om de beveiliging van een organisatie te verhogen door het verminderen van het aantal aanmeldingspogingen en het beperken van het aantal gebruikersnamen en wachtwoorden die een gebruiker moet onthouden. Het kan ook helpen om phishing- en social engineering-aanvallen te voorkomen. Dit maakt het voor organisaties belangrijk om te overwegen om SSO te implementeren als onderdeel van hun beveiligingsstrategie.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: