Search
Close this search box.

MFA – Multi Factor Authentication

Multi-factor authenticatie (MFA) is een belangrijke beveiligingsmaatregel die we in onze cybersecuritylessen behandelen. Het vereist dat gebruikers meerdere stappen ondernemen om toegang te krijgen tot een beveiligd systeem of app. Deze stappen, ook wel factoren genoemd, kunnen verschillende vormen aannemen, zoals wachtwoorden, sms-berichten of biometrische verificatie.

Er zijn drie soorten factoren die bij MFA kunnen worden gebruikt: kennis-factoren, bezit-factoren en inherentie-factoren. Kennis-factoren zijn dingen die alleen de gebruiker weet, zoals wachtwoorden of pincodes. Bezit-factoren zijn dingen die de gebruiker bezit, zoals een smartphone of een fysieke token. Inherentie-factoren zijn kenmerken van de gebruiker zelf, zoals vingerafdrukken of gezichtsherkenning.

MFA is vooral nuttig voor organisaties die gevoelige informatie of financiële gegevens beheren, maar het kan ook nuttig zijn voor individuele gebruikers die hun persoonlijke accounts willen beveiligen. Het verhoogt de beveiliging van een systeem of app doordat het moeilijker is voor een aanvaller om alle vereiste factoren te verkrijgen.

Het is belangrijk om te onthouden dat MFA alleen effectief is als gebruikers toegang hebben tot alle vereiste factoren en deze veilig bewaard worden. Als we MFA in onze cybersecurity-strategieën opnemen, kunnen we de beveiliging van onze systemen en accounts aanzienlijk verhogen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.