Dark net/web

Het begrip ‘Dark web’ of ‘Dark net’ verwijst naar een deel van het internet dat niet toegankelijk is via reguliere zoekmachines of browsers. Het is een anonieme en vaak verborgen ruimte waar gebruikers communiceren en informatie uitwisselen zonder dat deze activiteiten worden gevolgd of geregistreerd. Het dark web wordt vaak gebruikt voor illegale activiteiten zoals drugs- en wapenhandel, hacking, identiteitsdiefstal, en andere cybercriminaliteit.

Het belang van het dark web met betrekking tot cyber security is dat het een platform biedt voor cybercriminelen om informatie en tools te delen en samen te werken, waardoor ze in staat zijn om complexe en gerichte aanvallen uit te voeren op organisaties en individuen. Daarnaast kan het darkweb ook gebruikt worden om persoonlijke gegevens van individuen te verkopen, zoals creditcardgegevens en inloggegevens. Hierdoor is het van groot belang voor bedrijven en individuen om zich te beschermen tegen dreigingen vanuit het darkweb.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: