Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cyberterrorisme

Cyberterrorisme is een vorm van terrorisme waarbij cyberaanvallen worden gebruikt om schade aan te richten op de digitale infrastructuur van een land of organisatie, met als doel angst en paniek te veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld door het uitvoeren van een Denial of Service (DoS) aanval, het stelen of verspreiden van vertrouwelijke informatie, of het beschadigen van vitale systemen zoals energie- of transportnetwerken.

Het belang van cybersecurity in relatie tot cyberterrorisme is dat het bescherming biedt tegen deze soorten aanvallen. Dit kan door middel van technische maatregelen zoals firewalls en encryptie, maar ook door het opleiden van medewerkers en het opstellen van incident-responsplannen. Het is belangrijk om deze maatregelen te nemen omdat de gevolgen van een succesvolle cyberterroristische aanval kunnen leiden tot grote economische en maatschappelijke schade, evenals het verlies van levens.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.