Cyberterrorisme

Cyberterrorisme is een vorm van terrorisme waarbij cyberaanvallen worden gebruikt om schade aan te richten op de digitale infrastructuur van een land of organisatie, met als doel angst en paniek te veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld door het uitvoeren van een Denial of Service (DoS) aanval, het stelen of verspreiden van vertrouwelijke informatie, of het beschadigen van vitale systemen zoals energie- of transportnetwerken.

Het belang van cybersecurity in relatie tot cyberterrorisme is dat het bescherming biedt tegen deze soorten aanvallen. Dit kan door middel van technische maatregelen zoals firewalls en encryptie, maar ook door het opleiden van medewerkers en het opstellen van incident-responsplannen. Het is belangrijk om deze maatregelen te nemen omdat de gevolgen van een succesvolle cyberterroristische aanval kunnen leiden tot grote economische en maatschappelijke schade, evenals het verlies van levens.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: