Cybersabotage

Cybersabotage is een vorm van cyberaanval waarbij de aanvaller zich richt op het verstoren of verlammen van de normale werking van een systeem, netwerk of organisatie. Dit kan bijvoorbeeld door het uitvoeren van een Denial of Service (DoS) aanval, het beschadigen van hardware of software, of het stelen of verspreiden van geheimhoudende informatie.

Het belang van cybersabotage voor cyber security is dat het kan leiden tot significante schade aan een organisatie. Bedrijven en overheden kunnen grote financiële verliezen lijden als gevolg van downtime of het verlies van vertrouwelijke informatie. Bovendien kan cybersabotage ook leiden tot een verlies van reputatie en vertrouwen bij klanten en partners. Daarom is het van groot belang dat organisaties zich voorbereiden op deze soort aanvallen door het implementeren van passende beveiligingsmaatregelen en incident response plannen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: