Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cybersabotage

Cybersabotage is een vorm van cyberaanval waarbij de aanvaller zich richt op het verstoren of verlammen van de normale werking van een systeem, netwerk of organisatie. Dit kan bijvoorbeeld door het uitvoeren van een Denial of Service (DoS) aanval, het beschadigen van hardware of software, of het stelen of verspreiden van geheimhoudende informatie.

Het belang van cybersabotage voor cyber security is dat het kan leiden tot significante schade aan een organisatie. Bedrijven en overheden kunnen grote financiële verliezen lijden als gevolg van downtime of het verlies van vertrouwelijke informatie. Bovendien kan cybersabotage ook leiden tot een verlies van reputatie en vertrouwen bij klanten en partners. Daarom is het van groot belang dat organisaties zich voorbereiden op deze soort aanvallen door het implementeren van passende beveiligingsmaatregelen en incident response plannen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.