Cyber kill chain

De Cyber Kill Chain is een methode om de stappen te identificeren die een cyberaanvaller doorloopt tijdens een aanval op een netwerk. Het model is ontwikkeld door Lockheed Martin en beschrijft zeven stappen: reconnaissance, weaponization, delivery, exploitation, installation, command & control en actions on objectives. Elk van deze stappen beschrijft een specifiek aspect van de aanval en maakt het mogelijk om de aanval beter te begrijpen en te verdedigen.

Het belang van de Cyber Kill Chain is dat het helpt om de verschillende stappen van een aanval te begrijpen en om specifieke verdedigingsmaatregelen te treffen tegen elke stap. Door deze stappen te identificeren, kunnen organisaties hun netwerken beter beschermen door gericht te werken aan versterking van specifieke onderdelen van hun netwerk. Ook kan het helpen bij incident management en incident response, door snel te weten te komen waar de aanval precies zit en wat de volgende stap zou kunnen zijn.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: