CVSS / Common Vulnarability Scoring System

CVSS, of het Common Vulnerability Scoring System, is een standaard manier om de ernst van een beveiligingslek te beoordelen. Het systeem geeft elke lek een score tussen 0 en 10, waarbij een hoger cijfer aangeeft dat de lek groter is. De score wordt berekend op basis van verschillende factoren zoals de impact van de lek op de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens, en of de lek gemakkelijk kan worden misbruikt.

Deze score helpt organisaties beter te begrijpen hoe ernstig een lek is en hoe snel ze moeten handelen om het te verhelpen. Bijvoorbeeld, een lek met een hogere score zou prioriteit moeten krijgen bij het oplossen ervan. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om de ernst van een lek te vergelijken en zo te bepalen welke lekken het meest urgent zijn.

CVSS is een belangrijk hulpmiddel voor organisaties die zich bezighouden met cyber security om hun risico’s te beheren en hun beveiligingsmaatregelen te verbeteren. Het helpt bij het identificeren van de meest kritieke zwakten en het prioriteiten stellen van beveiligingsupdates. Hierdoor kan men effectievere beslissingen nemen om hun systemen te beschermen tegen cyber aanvallen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: