Search
Close this search box.

CVSS / Common Vulnarability Scoring System

CVSS, of het Common Vulnerability Scoring System, is een standaard manier om de ernst van een beveiligingslek te beoordelen. Het systeem geeft elke lek een score tussen 0 en 10, waarbij een hoger cijfer aangeeft dat de lek groter is. De score wordt berekend op basis van verschillende factoren zoals de impact van de lek op de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens, en of de lek gemakkelijk kan worden misbruikt.

Deze score helpt organisaties beter te begrijpen hoe ernstig een lek is en hoe snel ze moeten handelen om het te verhelpen. Bijvoorbeeld, een lek met een hogere score zou prioriteit moeten krijgen bij het oplossen ervan. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om de ernst van een lek te vergelijken en zo te bepalen welke lekken het meest urgent zijn.

CVSS is een belangrijk hulpmiddel voor organisaties die zich bezighouden met cyber security om hun risico’s te beheren en hun beveiligingsmaatregelen te verbeteren. Het helpt bij het identificeren van de meest kritieke zwakten en het prioriteiten stellen van beveiligingsupdates. Hierdoor kan men effectievere beslissingen nemen om hun systemen te beschermen tegen cyber aanvallen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.