CSMS / Cyber Security Management

Cybersecurity management, ook wel bekend als CSMS, is het proces van het beheren van de beveiliging van een organisatie’s informatiesysteem en netwerk. Dit omvat het implementeren van beveiligingsmaatregelen, het uitvoeren van risico-analyses en het ontwikkelen van beveiligingsbeleid. Het doel van CSMS is om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de informatie van een organisatie te waarborgen en te beschermen tegen cyberaanvallen.

Het belang van CSMS met betrekking tot cyber security is dat het helpt organisaties om zich te beschermen tegen steeds geavanceerdere en gerichte cyberaanvallen. Door beveiligingsmaatregelen te implementeren, risico’s te identificeren en te beheren en een incident-responsplan te hebben, kan een organisatie zich beter voorbereiden op eventuele aanvallen en snel reageren als er toch iets gebeurt. Dit helpt niet alleen om de impact van een aanval te beperken, maar kan ook helpen om de reputatie van de organisatie te beschermen en financiële verliezen te verminderen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: