Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cross site scripting

Cross-site scripting (XSS) is een vorm van cyberaanval waarbij een aanvaller kwaadaardige code injecteert in een website die door gebruikers wordt bezocht. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een gebruiker te overtuigen om een speciaal opgebouwde link te openen of een formulier in te vullen met kwaadaardige code. Wanneer andere gebruikers deze website bezoeken, wordt de kwaadaardige code uitgevoerd en kan de aanvaller bijvoorbeeld gevoelige informatie stelen of de gebruiker op een andere manier schaden.

XSS is een belangrijke bedreiging voor de cyberbeveiliging omdat het de gebruiker kan misleiden om zich te identificeren of zich op een andere manier te laten beschadigen. Er zijn verschillende manieren om XSS aanvallen te voorkomen, zoals het valideren van invoer van gebruikers en het gebruik van speciale scripts om kwaadaardige code te detecteren en te blokkeren. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van de risico’s van XSS en om maatregelen te nemen om deze aanvallen te voorkomen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.