Cross site scripting

Cross-site scripting (XSS) is een vorm van cyberaanval waarbij een aanvaller kwaadaardige code injecteert in een website die door gebruikers wordt bezocht. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een gebruiker te overtuigen om een speciaal opgebouwde link te openen of een formulier in te vullen met kwaadaardige code. Wanneer andere gebruikers deze website bezoeken, wordt de kwaadaardige code uitgevoerd en kan de aanvaller bijvoorbeeld gevoelige informatie stelen of de gebruiker op een andere manier schaden.

XSS is een belangrijke bedreiging voor de cyberbeveiliging omdat het de gebruiker kan misleiden om zich te identificeren of zich op een andere manier te laten beschadigen. Er zijn verschillende manieren om XSS aanvallen te voorkomen, zoals het valideren van invoer van gebruikers en het gebruik van speciale scripts om kwaadaardige code te detecteren en te blokkeren. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van de risico’s van XSS en om maatregelen te nemen om deze aanvallen te voorkomen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: