Search
Close this search box.

Convention on cybercrime

De Convention on Cybercrime, ook wel bekend als de Budapest Convention, is een internationale overeenkomst die gericht is op de bestrijding van cybercrime. Het is opgesteld door de Council of Europe en werd ondertekend in 2001. Het doel van de conventie is om landen te helpen bij het creëren van wetten en regelgeving die specifiek gericht zijn op de bestrijding van cybercrime, zoals hacking, identiteitsdiefstal en kinderpornografie.

Het belangrijkste aspect van de conventie is dat het landen verplicht tot het creëren van wetten die het mogelijk maken om cybercriminelen te vervolgen, ongeacht waar ze zich bevinden. Het biedt ook landen de mogelijkheid om samen te werken bij het onderzoeken en vervolgen van cybercrime gevallen.

Voor cyber security is de conventie belangrijk omdat het helpt bij de bestrijding van cybercrime. Door het creëren van wetten die specifiek gericht zijn op cybercrime, kunnen landen beter reageren op cyberdreigingen. Ook biedt het de mogelijkheid tot internationale samenwerking, wat kan helpen bij de bestrijding van cybercrime die grensoverschrijdend is.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.