Convention on cybercrime

De Convention on Cybercrime, ook wel bekend als de Budapest Convention, is een internationale overeenkomst die gericht is op de bestrijding van cybercrime. Het is opgesteld door de Council of Europe en werd ondertekend in 2001. Het doel van de conventie is om landen te helpen bij het creëren van wetten en regelgeving die specifiek gericht zijn op de bestrijding van cybercrime, zoals hacking, identiteitsdiefstal en kinderpornografie.

Het belangrijkste aspect van de conventie is dat het landen verplicht tot het creëren van wetten die het mogelijk maken om cybercriminelen te vervolgen, ongeacht waar ze zich bevinden. Het biedt ook landen de mogelijkheid om samen te werken bij het onderzoeken en vervolgen van cybercrime gevallen.

Voor cyber security is de conventie belangrijk omdat het helpt bij de bestrijding van cybercrime. Door het creëren van wetten die specifiek gericht zijn op cybercrime, kunnen landen beter reageren op cyberdreigingen. Ook biedt het de mogelijkheid tot internationale samenwerking, wat kan helpen bij de bestrijding van cybercrime die grensoverschrijdend is.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: