Control framework

Een control framework is een verzameling van regels, richtlijnen en standaarden die gebruikt worden om een organisatie te helpen bij het beheren van haar cyber security risico’s. Het is een set van controles die geïmplementeerd kunnen worden om de informatiebeveiliging te verbeteren en een organisatie te helpen om te voldoen aan wet- en regelgeving, industrienormen en interne richtlijnen.

Het belang van een control framework met betrekking tot cyber security is dat het helpt bij het bepalen van welke controles geïmplementeerd moeten worden om de cyber security van een organisatie te verbeteren. Het helpt bij het identificeren van de risico’s die specifiek voor een organisatie van toepassing zijn en hoe deze kunnen worden beheerd. Het biedt ook een structuur voor het regelmatig evalueren en verbeteren van de cyber security controles van een organisatie. Dit is belangrijk omdat cyber security risico’s voortdurend veranderen, dus een organisatie moet voortdurend beoordelen en bijstellen van hun controles om zichzelf te beschermen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: