Zoek
Sluit dit zoekvak.

Code audit

Een code audit is het proces waarbij de broncode van een softwareprogramma of applicatie grondig wordt geanalyseerd op potentiële beveiligingsproblemen. Dit kan gedaan worden door interne ontwikkelaars of door externe experts. Het doel van een code audit is om veiligheidsproblemen te identificeren en op te lossen voordat een programma in productie gaat.

Het is belangrijk voor de cyber security omdat de code van een programma een van de grootste veiligheidsrisico’s vormt. Een aanvaller kan bijvoorbeeld gebruik maken van een kwetsbaarheid in de code om toegang te krijgen tot een systeem of gegevens te stelen. Door een code audit uit te voeren, kan men zorgen dat deze kwetsbaarheden worden opgespoord en opgelost voordat een aanvaller er gebruik van kan maken. Bovendien, een code audit kan ook helpen om te voldoen aan regelgeving, zoals de normen voor gegevensbescherming, die vaak vereisen dat organisaties hun software regelmatig controleren op beveiligingsproblemen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.