Click fraud

Click fraud is een vorm van internet fraude waarbij een persoon of programma onecht klikt op een advertentie met als doel om de inkomsten van de adverteerder te verminderen of om de kosten voor de adverteerder te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door automatisch klikken op een advertentie, of door klikken te simuleren vanuit een gebruikte IP-adres.

Het belang van click fraud voor cyber security ligt in het feit dat het kan leiden tot financieel verlies voor bedrijven die online advertenties gebruiken als marketingtool. Het kan ook leiden tot een vermindering van de effectiviteit van online advertenties en kan in sommige gevallen zelfs een bedreiging vormen voor de reputatie van een bedrijf. In veel gevallen worden er ook technieken gebruikt om te verbergen dat de kliks onecht zijn, zoals gebruik van VPN’s of proxy servers, hetgeen kan leiden tot extra security uitdagingen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: