Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Click fraud

Click fraud is een vorm van internet fraude waarbij een persoon of programma onecht klikt op een advertentie met als doel om de inkomsten van de adverteerder te verminderen of om de kosten voor de adverteerder te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door automatisch klikken op een advertentie, of door klikken te simuleren vanuit een gebruikte IP-adres.

Het belang van click fraud voor cyber security ligt in het feit dat het kan leiden tot financieel verlies voor bedrijven die online advertenties gebruiken als marketingtool. Het kan ook leiden tot een vermindering van de effectiviteit van online advertenties en kan in sommige gevallen zelfs een bedreiging vormen voor de reputatie van een bedrijf. In veel gevallen worden er ook technieken gebruikt om te verbergen dat de kliks onecht zijn, zoals gebruik van VPN’s of proxy servers, hetgeen kan leiden tot extra security uitdagingen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.