Classificatie

Classificatie is het proces van het beoordelen van informatie of systemen op basis van hun gevoeligheid of belangrijkheid. Dit betekent dat informatie of systemen in verschillende categorieën worden onderverdeeld, zoals “openbaar”, “intern” of “geheim”, afhankelijk van hoe gevoelig of belangrijk ze zijn. Het doel van classificatie is om te bepalen welke maatregelen nodig zijn om de informatie of systemen te beschermen tegen ongewenste toegang of gebruik.

Met betrekking tot cyber security is classificatie belangrijk omdat het helpt om de juiste maatregelen te nemen om informatie of systemen te beschermen tegen cyberaanvallen. Als bijvoorbeeld een organisatie beschikt over gevoelige gegevens zoals persoonlijke informatie van klanten, is het cruciaal om hogere beveiligingsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat deze gegevens in verkeerde handen vallen. Classificatie helpt ook om te bepalen welke medewerkers toegang moeten hebben tot welke informatie, en welke beperkingen er moeten worden opgelegd voor de toegang en het gebruik van de informatie.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: