Zoek
Sluit dit zoekvak.

Classificatie

Classificatie is het proces van het beoordelen van informatie of systemen op basis van hun gevoeligheid of belangrijkheid. Dit betekent dat informatie of systemen in verschillende categorieën worden onderverdeeld, zoals “openbaar”, “intern” of “geheim”, afhankelijk van hoe gevoelig of belangrijk ze zijn. Het doel van classificatie is om te bepalen welke maatregelen nodig zijn om de informatie of systemen te beschermen tegen ongewenste toegang of gebruik.

Met betrekking tot cyber security is classificatie belangrijk omdat het helpt om de juiste maatregelen te nemen om informatie of systemen te beschermen tegen cyberaanvallen. Als bijvoorbeeld een organisatie beschikt over gevoelige gegevens zoals persoonlijke informatie van klanten, is het cruciaal om hogere beveiligingsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat deze gegevens in verkeerde handen vallen. Classificatie helpt ook om te bepalen welke medewerkers toegang moeten hebben tot welke informatie, en welke beperkingen er moeten worden opgelegd voor de toegang en het gebruik van de informatie.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.