CISSP / Certified Information System Security Professional

CISSP is een afkorting voor “Certified Information Systems Security Professional”. Het is een certificering die wordt aangeboden door (ISC)², een internationale non-profitorganisatie die zich richt op het versterken van cyberveiligheid. CISSP is een van de meest gerespecteerde certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging.

Om CISSP te behalen moeten kandidaten een examen afleggen waarin hun kennis van de informatiebeveiliging wordt getest. Het examen test de kandidaat op verschillende onderwerpen zoals beleid, organisatie, technologie, en beheer van informatiebeveiliging.

Het belang van CISSP voor cyber security is dat het aantoont dat iemand over een diepgaande kennis beschikt van informatiebeveiliging en dat deze persoon in staat is om deze kennis toe te passen in de praktijk. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn voor organisaties die op zoek zijn naar een ervaren en gekwalificeerd informatiebeveiligingsprofessional om hun netwerk te beveiligen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: