CISO / Chief Information Security Officer

CISO staat voor Chief Information Security Officer. Dit is een functie binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor de informatiebeveiliging. CISO’s zijn verantwoordelijk voor het identificeren, beoordelen en beheren van risico’s voor de informatiebeveiliging van een organisatie. Zij werken samen met IT- en andere afdelingen om de veiligheid van informatie te waarborgen en te bewaken.

Het belang van een CISO voor de cyber security van een organisatie is groot omdat ze verantwoordelijk zijn voor het verminderen van risico’s op cyberaanvallen en datalekken. Zij ontwikkelen en implementeren beveiligingsstrategieën en -maatregelen om de organisatie te beschermen tegen cyberdreigingen. Ze zorgen er ook voor dat de organisatie voldoet aan de relevante wet- en regelgeving en dat er een incidentenbeheerplan is voor als er toch iets gebeurt.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: