CIA / Confidentiality, Integrity and Availability

De term CIA is een acroniem voor Confidentiality, Integrity en Availability. Dit zijn de drie belangrijkste aspecten van cyber security die aangeven hoe veilig informatie is.

Confidentialiteit gaat over het beperken van de toegang tot informatie tot alleen de personen die de informatie nodig hebben. Dit betekent dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot bepaalde informatie en dat het geheimhouden van informatie van groot belang is.

Integriteit gaat over het behoud van de integriteit van informatie, zodat de informatie niet wordt veranderd of beschadigd. Dit betekent dat gegevens niet worden gewijzigd of gemanipuleerd door ongeautoriseerde personen.

Beschikbaarheid gaat over het beschikbaar zijn van informatie wanneer deze nodig is. Dit betekent dat gegevens altijd bereikbaar zijn voor geautoriseerde gebruikers en dat de toegang tot de informatie niet wordt onderbroken of belemmerd.

Het begrip CIA is van groot belang voor cyber security omdat het aangeeft hoe belangrijk het is om informatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, wijziging of onbeschikbaarheid. Organisaties moeten zorgen dat hun informatie en systemen voldoen aan deze drie eisen om de cyber security van de organisatie te waarborgen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: