Search
Close this search box.

Certificerende instelling

Certificerende instellingen, ook wel Certificate Authority genoemd, zijn organisaties die digitale certificaten uitgeven en beheren. Deze certificaten worden gebruikt om de identiteit van een individu of organisatie te verifiëren op internet. Bijvoorbeeld, als u een website bezoekt waarvoor een beveiligde verbinding vereist is, zoals een bankwebsite, dan wordt het certificaat van de website gebruikt om de identiteit van de website te verifiëren.

Het belang van certificerende instellingen in cyberbeveiliging is dat ze helpen bij het verminderen van risico’s op fraude en phishing. Als een certificaat is uitgegeven door een betrouwbare certificerende instelling, dan kan de gebruiker er zeker van zijn dat de website waarop het certificaat is gebruikt, echt is en niet gebruikt wordt voor phishing of andere frauduleuze activiteiten. Certificerende instellingen spelen dus een belangrijke rol in het verhogen van de beveiliging van internetgebruik.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.