Certificerende instelling

Certificerende instellingen, ook wel Certificate Authority genoemd, zijn organisaties die digitale certificaten uitgeven en beheren. Deze certificaten worden gebruikt om de identiteit van een individu of organisatie te verifiëren op internet. Bijvoorbeeld, als u een website bezoekt waarvoor een beveiligde verbinding vereist is, zoals een bankwebsite, dan wordt het certificaat van de website gebruikt om de identiteit van de website te verifiëren.

Het belang van certificerende instellingen in cyberbeveiliging is dat ze helpen bij het verminderen van risico’s op fraude en phishing. Als een certificaat is uitgegeven door een betrouwbare certificerende instelling, dan kan de gebruiker er zeker van zijn dat de website waarop het certificaat is gebruikt, echt is en niet gebruikt wordt voor phishing of andere frauduleuze activiteiten. Certificerende instellingen spelen dus een belangrijke rol in het verhogen van de beveiliging van internetgebruik.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: