CEO/CFO/CxO fraude

CEO/CFO/CxO fraude is een vorm van oplichting waarbij cybercriminelen zich voordoen als een senior executive (zoals een CEO, CFO of andere “CxO”) en proberen geld of gevoelige informatie te stelen van een organisatie. Dit gebeurt vaak via e-mail, met technieken zoals spearphishing.

Spearphishing is een vorm van phishing gericht op specifieke personen of groepen. Hierbij worden gepersonaliseerde e-mails verzonden waarmee de oplichter probeert de ontvanger te overtuigen om bepaalde acties uit te voeren, zoals het verstrekken van persoonlijke gegevens of geld over te maken.

De reden waarom dit belangrijk is voor cyber security is dat deze fraude vaak grote bedragen kan kosten en kan leiden tot het verlies van vertrouwelijke informatie. Hierdoor kan het een organisatie zwaar schaden en zijn reputatie beschadigen. Preventie tegen CEO/CFO/CxO fraude en spearphishing kan helpen om deze risico’s te verminderen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: