Catphishing

CATphishing is een term die gebruikt wordt om een vorm van phishing aan te duiden die gericht is op de financieel sector. Dit betekent dat de aanvallers zich richten op banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen, in plaats van op individuele gebruikers. CATphishing is vaak gericht op het stelen van gevoelige informatie zoals bankrekeninggegevens, creditcardnummers of persoonlijke identificatie.

Het is belangrijk om zich bewust te zijn van CATphishing omdat het een veelgebruikte methode is om geld of persoonlijke informatie van mensen te stelen. Cybercriminelen zullen vaak proberen om mensen te misleiden door zich voor te doen als een bank of een andere financiële instelling, in de hoop dat mensen hun persoonlijke informatie zullen delen. Bovendien, kan het ook leiden tot grootschalige financiële schade aan de betrokken instelling.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: