Search
Close this search box.

Catphishing

CATphishing is een term die gebruikt wordt om een vorm van phishing aan te duiden die gericht is op de financieel sector. Dit betekent dat de aanvallers zich richten op banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen, in plaats van op individuele gebruikers. CATphishing is vaak gericht op het stelen van gevoelige informatie zoals bankrekeninggegevens, creditcardnummers of persoonlijke identificatie.

Het is belangrijk om zich bewust te zijn van CATphishing omdat het een veelgebruikte methode is om geld of persoonlijke informatie van mensen te stelen. Cybercriminelen zullen vaak proberen om mensen te misleiden door zich voor te doen als een bank of een andere financiële instelling, in de hoop dat mensen hun persoonlijke informatie zullen delen. Bovendien, kan het ook leiden tot grootschalige financiële schade aan de betrokken instelling.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.