Captcha

Een Captcha is een test die is ontworpen om te bepalen of een gebruiker een menselijke gebruiker is of een computerprogramma. Het doel is om zo te voorkomen dat automatische programma’s, ook wel ‘bots’ genoemd, misbruik maken van een website of applicatie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het registreren voor een account of bij het invullen van een formulier. Een Captcha kan bijvoorbeeld bestaan uit willekeurige tekens die moeten worden ingevoerd of een afbeelding waarop een gebruiker bepaalde objecten moet aanklikken.

Het belang van Captcha’s in de context van cyber security is dat het helpt om te voorkomen dat cybercriminelen massaal valse accounts aanmaken, spam versturen of andere malafide activiteiten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij phishing-aanvallen waarbij criminelen proberen om gebruikerspersoonlijke gegevens te verkrijgen of bij Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen waarbij criminelen een website of netwerk willen platleggen door grote hoeveelheden verkeer naar een bepaalde website te sturen. Door de implementatie van Captcha’s kan dit soort aanvallen worden bemoeilijkt.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: