Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Captcha

Een Captcha is een test die is ontworpen om te bepalen of een gebruiker een menselijke gebruiker is of een computerprogramma. Het doel is om zo te voorkomen dat automatische programma’s, ook wel ‘bots’ genoemd, misbruik maken van een website of applicatie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het registreren voor een account of bij het invullen van een formulier. Een Captcha kan bijvoorbeeld bestaan uit willekeurige tekens die moeten worden ingevoerd of een afbeelding waarop een gebruiker bepaalde objecten moet aanklikken.

Het belang van Captcha’s in de context van cyber security is dat het helpt om te voorkomen dat cybercriminelen massaal valse accounts aanmaken, spam versturen of andere malafide activiteiten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij phishing-aanvallen waarbij criminelen proberen om gebruikerspersoonlijke gegevens te verkrijgen of bij Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen waarbij criminelen een website of netwerk willen platleggen door grote hoeveelheden verkeer naar een bepaalde website te sturen. Door de implementatie van Captcha’s kan dit soort aanvallen worden bemoeilijkt.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.