Zoek
Sluit dit zoekvak.

Business Impact Analyse

Een Business Impact Analyse (BIA) is een proces waarbij de gevolgen van een onderbreking van de bedrijfsprocessen worden geanalyseerd. Dit helpt om de kritieke processen van een bedrijf te identificeren en de impact van een onderbreking daarvan te bepalen. Dit kan zowel in termen van financiële verliezen als van de impact op de reputatie van het bedrijf.

Het belang van de BIA met betrekking tot cyber security is dat het bedrijf hierdoor beter in staat is om zich voor te bereiden op een cyberaanval of een andere vorm van onderbreking van de bedrijfsprocessen. Door de gevolgen van een onderbreking te begrijpen, kan het bedrijf maatregelen nemen om deze gevolgen te verminderen of te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het opstellen van een crisisplan of het implementeren van specifieke beveiligingsmaatregelen. Ook kan het bedrijf bepalen welke maatregelen genomen moeten worden om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn na een onderbreking.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.