Business e-mail compromise

Business e-mail compromise (BEC) is een vorm van cybercrime waarbij criminelen zich voordoen als een vertrouwde zakelijke contactpersoon, zoals een werkgever of een leverancier, om toegang te krijgen tot gevoelige informatie of geld te stelen. Dit gebeurt vaak door phishing e-mails of social engineering technieken te gebruiken.

Het is belangrijk om te weten dat BEC-aanvallen sterk toenemen en steeds geraffineerder worden. Dit maakt ze gevaarlijk voor bedrijven en organisaties, omdat deze aanvallen vaak gericht zijn op het stelen van geld of gevoelige informatie. Bedrijven moeten zich hiertegen beschermen door medewerkers op te leiden in het herkennen van phishing-e-mails en andere social engineering-technieken. Ook is het belangrijk om technische maatregelen te nemen, zoals e-mail filtering en twee-factor-authenticatie, om de kans op succesvolle aanvallen te verkleinen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: