Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Broncode

De broncode is de oorspronkelijke code van een programma of software. Het is de code die door een programmeur is geschreven en die kan worden gelezen, begrepen en aangepast door andere programmeurs. In tegenstelling tot de gecompileerde code, die alleen kan worden uitgevoerd door een computer, kan de broncode door mensen worden gelezen en begrepen.

Het belang van broncode in de context van cyberbeveiliging is dat het kan worden gebruikt om potentiële beveiligingsproblemen te identificeren en op te lossen. Door de broncode te analyseren, kunnen beveiligingsdeskundigen kwetsbaarheden in de software identificeren en corrigeren voordat deze worden misbruikt door cybercriminelen. Dit is belangrijk omdat veel cyberaanvallen gericht zijn op softwarekwetsbaarheden, en het verminderen van deze kwetsbaarheden kan helpen om de cyberbeveiliging van een organisatie te versterken.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.