Broncode

De broncode is de oorspronkelijke code van een programma of software. Het is de code die door een programmeur is geschreven en die kan worden gelezen, begrepen en aangepast door andere programmeurs. In tegenstelling tot de gecompileerde code, die alleen kan worden uitgevoerd door een computer, kan de broncode door mensen worden gelezen en begrepen.

Het belang van broncode in de context van cyberbeveiliging is dat het kan worden gebruikt om potentiële beveiligingsproblemen te identificeren en op te lossen. Door de broncode te analyseren, kunnen beveiligingsdeskundigen kwetsbaarheden in de software identificeren en corrigeren voordat deze worden misbruikt door cybercriminelen. Dit is belangrijk omdat veel cyberaanvallen gericht zijn op softwarekwetsbaarheden, en het verminderen van deze kwetsbaarheden kan helpen om de cyberbeveiliging van een organisatie te versterken.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: