Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blockchain

Blockchain is een technologie die een gedecentraliseerd grootboek gebruikt om digitale transacties te registreren. Het bestaat uit een keten van blokken, waarin elk blok informatie bevat over een aantal transacties. Deze transacties zijn vastgelegd in de vorm van cijfers en letters die als een unieke code bekend staan als een hash. Deze blokken zijn gekoppeld aan elkaar door middel van een hash, waardoor het onmogelijk is om een blok achteraf te veranderen zonder dat dit zichtbaar is in de hele keten.

Het belangrijkste kenmerk van blockchain is dat het een gedecentraliseerd systeem is, dit betekend dat er geen centrale autoriteit of instantie nodig is voor het verifiëren van transacties. Dit maakt blockchain technologie immuun voor cyberaanvallen zoals hacking, dit komt doordat er geen centrale plek is waar aanvallers kwetsbaarheden kunnen uitbuiten. Daarnaast is Blockchain technologie transparant, dit betekend dat alle transacties openbaar zijn voor iedereen, dit maakt het moeilijker voor cybercriminelen om frauduleuze activiteiten uit te voeren. En ten slotte is blockchain technologie immuun voor censuur, Dit komt doordat er geen centraal punt is waar informatie gecontroleerd of geblokkeerd kan worden.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.