Blockchain

Blockchain is een technologie die een gedecentraliseerd grootboek gebruikt om digitale transacties te registreren. Het bestaat uit een keten van blokken, waarin elk blok informatie bevat over een aantal transacties. Deze transacties zijn vastgelegd in de vorm van cijfers en letters die als een unieke code bekend staan als een hash. Deze blokken zijn gekoppeld aan elkaar door middel van een hash, waardoor het onmogelijk is om een blok achteraf te veranderen zonder dat dit zichtbaar is in de hele keten.

Het belangrijkste kenmerk van blockchain is dat het een gedecentraliseerd systeem is, dit betekend dat er geen centrale autoriteit of instantie nodig is voor het verifiëren van transacties. Dit maakt blockchain technologie immuun voor cyberaanvallen zoals hacking, dit komt doordat er geen centrale plek is waar aanvallers kwetsbaarheden kunnen uitbuiten. Daarnaast is Blockchain technologie transparant, dit betekend dat alle transacties openbaar zijn voor iedereen, dit maakt het moeilijker voor cybercriminelen om frauduleuze activiteiten uit te voeren. En ten slotte is blockchain technologie immuun voor censuur, Dit komt doordat er geen centraal punt is waar informatie gecontroleerd of geblokkeerd kan worden.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: