Zoek
Sluit dit zoekvak.

BIV / Beschikbaarheid, Integriteit, Vertrouwelijkheid

BIV is een acroniem dat staat voor Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid. Dit zijn de drie belangrijkste aspecten van informatiebeveiliging.

Beschikbaarheid houdt in dat gebruikers toegang hebben tot de informatie en systemen die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. Dit betekent bijvoorbeeld dat een website altijd bereikbaar moet zijn voor bezoekers.

Integriteit houdt in dat de informatie niet onbedoeld of opzettelijk wordt aangepast, beschadigd of verwijderd. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor de integriteit van financiële gegevens of medische gegevens.

Vertrouwelijkheid houdt in dat de informatie alleen beschikbaar is voor degenen die daar recht op hebben. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor de bescherming van persoonlijke gegevens.

Het belang van BIV met betrekking tot cyber security is dat het ervoor zorgt dat informatie en systemen beschermd zijn tegen onbedoelde of kwaadwillige veranderingen, zodat ze altijd beschikbaar zijn voor degenen die er recht op hebben en dat deze informatie niet in verkeerde handen terecht komt. Hierdoor worden de belangen van de organisatie en haar gebruikers beschermd.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.