BIV / Beschikbaarheid, Integriteit, Vertrouwelijkheid

BIV is een acroniem dat staat voor Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid. Dit zijn de drie belangrijkste aspecten van informatiebeveiliging.

Beschikbaarheid houdt in dat gebruikers toegang hebben tot de informatie en systemen die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. Dit betekent bijvoorbeeld dat een website altijd bereikbaar moet zijn voor bezoekers.

Integriteit houdt in dat de informatie niet onbedoeld of opzettelijk wordt aangepast, beschadigd of verwijderd. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor de integriteit van financiële gegevens of medische gegevens.

Vertrouwelijkheid houdt in dat de informatie alleen beschikbaar is voor degenen die daar recht op hebben. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor de bescherming van persoonlijke gegevens.

Het belang van BIV met betrekking tot cyber security is dat het ervoor zorgt dat informatie en systemen beschermd zijn tegen onbedoelde of kwaadwillige veranderingen, zodat ze altijd beschikbaar zijn voor degenen die er recht op hebben en dat deze informatie niet in verkeerde handen terecht komt. Hierdoor worden de belangen van de organisatie en haar gebruikers beschermd.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: