Zoek
Sluit dit zoekvak.

Backup

Een backup is een kopie van belangrijke bestanden of gegevens die opgeslagen worden op een andere locatie dan waar de oorspronkelijke bestanden staan. Dit is belangrijk omdat als er iets misgaat met de oorspronkelijke bestanden, bijvoorbeeld als ze beschadigd raken of verloren gaan door een virus of een andere cyberaanval, de kopie nog beschikbaar is om te herstellen.

Het 3-2-1 backup principe is een algemene regel voor het maken van backups die zegt dat je minstens drie kopieën van elk belangrijk bestand moet maken, op twee verschillende mediaopslaglocaties (bijvoorbeeld een externe harde schijf en een cloudopslagdienst) en één offline opslaglocatie (bijvoorbeeld een fysieke tape of harde schijf).

Een 3-2-1-1-0 backup is een uitbreiding van dit principe waarbij een extra kopie gemaakt wordt op een extra opslaglocatie (bijvoorbeeld een andere cloudopslagdienst) en ook regelmatig getest wordt of de backup kan hersteld worden. Dit is belangrijk omdat als je een backup niet kan herstellen, het nutteloos is om de backup te hebben.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.