Backup

Een backup is een kopie van belangrijke bestanden of gegevens die opgeslagen worden op een andere locatie dan waar de oorspronkelijke bestanden staan. Dit is belangrijk omdat als er iets misgaat met de oorspronkelijke bestanden, bijvoorbeeld als ze beschadigd raken of verloren gaan door een virus of een andere cyberaanval, de kopie nog beschikbaar is om te herstellen.

Het 3-2-1 backup principe is een algemene regel voor het maken van backups die zegt dat je minstens drie kopieën van elk belangrijk bestand moet maken, op twee verschillende mediaopslaglocaties (bijvoorbeeld een externe harde schijf en een cloudopslagdienst) en één offline opslaglocatie (bijvoorbeeld een fysieke tape of harde schijf).

Een 3-2-1-1-0 backup is een uitbreiding van dit principe waarbij een extra kopie gemaakt wordt op een extra opslaglocatie (bijvoorbeeld een andere cloudopslagdienst) en ook regelmatig getest wordt of de backup kan hersteld worden. Dit is belangrijk omdat als je een backup niet kan herstellen, het nutteloos is om de backup te hebben.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: