Asymmetrische versleuteling / Public Key Infrastructure

Asymmetrische versleuteling, ook wel Public Key Infrastructure (PKI) genoemd, is een manier om gegevens te versleutelen en te ontsleutelen. Het gebruikt twee verschillende sleutels, een openbare sleutel en een privésleutel. De openbare sleutel wordt gedeeld met de verzender van de gegevens, terwijl de privésleutel alleen bekend is bij de ontvanger. Wanneer de verzender de gegevens wil versleutelen, gebruikt hij de openbare sleutel van de ontvanger. De ontvanger kan vervolgens de gegevens ontcijferen met zijn privésleutel. Dit systeem is veilig omdat, zelfs als een derde partij de gegevens onderschept, ze niet in staat zijn om deze te ontcijferen zonder de privésleutel.

In de cyber security is PKI belangrijk omdat het gebruikt kan worden voor de authenticatie van gebruikers en de encryptie van communicatie. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om zeker te zijn dat een bericht afkomstig is van de juiste persoon en dat de inhoud van het bericht niet kan worden gelezen door onbevoegden. PKI kan ook gebruikt worden voor het creëren van digitale handtekeningen, waarmee de integriteit van gegevens kan worden geverifieerd.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: