Zoeken
Sluit dit zoekvak.

API

Een API, ofwel “Application Programming Interface”, is een set van regels en standaarden die bedrijven of organisaties openstellen voor externe ontwikkelaars. Hiermee kunnen zij toegang krijgen tot bepaalde functionaliteiten en data van het bedrijf, zodat ze die kunnen gebruiken voor hun eigen toepassingen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor social media platforms waar ontwikkelaars toegang krijgen tot de data van gebruikers voor hun eigen apps.

Het is belangrijk om API’s goed te beveiligen, omdat ze vaak toegang geven tot gevoelige informatie of systemen. Als een hacker hier toegang toe krijgt, kan hij deze informatie misbruiken of het systeem beschadigen. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld authenticatie en autorisatie toe te passen en regelmatig updates uit te voeren. Ook is het belangrijk om de toegang tot de API te beperken tot alleen vertrouwde partijen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.