API

Een API, ofwel “Application Programming Interface”, is een set van regels en standaarden die bedrijven of organisaties openstellen voor externe ontwikkelaars. Hiermee kunnen zij toegang krijgen tot bepaalde functionaliteiten en data van het bedrijf, zodat ze die kunnen gebruiken voor hun eigen toepassingen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor social media platforms waar ontwikkelaars toegang krijgen tot de data van gebruikers voor hun eigen apps.

Het is belangrijk om API’s goed te beveiligen, omdat ze vaak toegang geven tot gevoelige informatie of systemen. Als een hacker hier toegang toe krijgt, kan hij deze informatie misbruiken of het systeem beschadigen. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld authenticatie en autorisatie toe te passen en regelmatig updates uit te voeren. Ook is het belangrijk om de toegang tot de API te beperken tot alleen vertrouwde partijen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: