AP / Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een onafhankelijke overheidsinstelling die toezicht houdt op de manier waarop organisaties persoonsgegevens verwerken. Dit omvat bijvoorbeeld het verzamelen, opslaan, gebruiken en delen van persoonlijke informatie van individuen.

De AP houdt toezicht op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die sinds mei 2018 van kracht is in Europa. Dit betekent dat zij organisaties controleert en waar nodig sancties oplegt als de AVG niet wordt nageleefd. Het is belangrijk dat er toezicht is op de verwerking van persoonsgegevens omdat dit helpt om de privacy van personen te beschermen. Hierdoor kan men er zeker van zijn dat hun persoonsgegevens niet misbruikt worden en dat ze beveiligd zijn tegen onbevoegde toegang. Dit is van groot belang in de huidige tijd waarin steeds meer informatie digitaal wordt opgeslagen en gedeeld.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: