Zoek
Sluit dit zoekvak.

AP / Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een onafhankelijke overheidsinstelling die toezicht houdt op de manier waarop organisaties persoonsgegevens verwerken. Dit omvat bijvoorbeeld het verzamelen, opslaan, gebruiken en delen van persoonlijke informatie van individuen.

De AP houdt toezicht op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die sinds mei 2018 van kracht is in Europa. Dit betekent dat zij organisaties controleert en waar nodig sancties oplegt als de AVG niet wordt nageleefd. Het is belangrijk dat er toezicht is op de verwerking van persoonsgegevens omdat dit helpt om de privacy van personen te beschermen. Hierdoor kan men er zeker van zijn dat hun persoonsgegevens niet misbruikt worden en dat ze beveiligd zijn tegen onbevoegde toegang. Dit is van groot belang in de huidige tijd waarin steeds meer informatie digitaal wordt opgeslagen en gedeeld.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.