Zoek
Sluit dit zoekvak.

Anomaly

Een anomaly is iets dat afwijkt van de normale gedrag of verwachtingen. In de context van cyber security, kan een anomaly worden gezien als een verdachte activiteit die plaatsvindt op een computer, netwerk of ander digitaal apparaat. Dit kan bijvoorbeeld een ongebruikelijke toegang tot gegevens, onbekende software of ongebruikelijke netwerkverkeer zijn.

Het detecteren van anomalieën is van belang voor de cyber security omdat het kan helpen bij het opsporen van bedreigingen. Door te kijken naar afwijkend gedrag op een netwerk of apparaat, kunnen beveiligingsprofessionals verdachte activiteiten sneller ontdekken en erop reageren. Dit kan helpen bij het voorkomen van data breaches, malware-infecties en andere cyberaanvallen. Door middel van machine learning algoritmen kunnen veel van deze anomalieën zelfs worden opgespoord zonder dat een security professional hiervoor hoeft te kijken.

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van Network en Endpoint Security oplossingen die specifiek geoptimaliseerd zijn om Anomaly detectie te doen. Hierdoor is het mogelijk om snel en efficiënt bedreigingen te detecteren.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.