Anomaly

Een anomaly is iets dat afwijkt van de normale gedrag of verwachtingen. In de context van cyber security, kan een anomaly worden gezien als een verdachte activiteit die plaatsvindt op een computer, netwerk of ander digitaal apparaat. Dit kan bijvoorbeeld een ongebruikelijke toegang tot gegevens, onbekende software of ongebruikelijke netwerkverkeer zijn.

Het detecteren van anomalieën is van belang voor de cyber security omdat het kan helpen bij het opsporen van bedreigingen. Door te kijken naar afwijkend gedrag op een netwerk of apparaat, kunnen beveiligingsprofessionals verdachte activiteiten sneller ontdekken en erop reageren. Dit kan helpen bij het voorkomen van data breaches, malware-infecties en andere cyberaanvallen. Door middel van machine learning algoritmen kunnen veel van deze anomalieën zelfs worden opgespoord zonder dat een security professional hiervoor hoeft te kijken.

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van Network en Endpoint Security oplossingen die specifiek geoptimaliseerd zijn om Anomaly detectie te doen. Hierdoor is het mogelijk om snel en efficiënt bedreigingen te detecteren.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: