Zoek
Sluit dit zoekvak.

Air gap

Een air gap is een beveiligingsmaatregel die erop gericht is om een fysieke scheiding te creëren tussen een computer of netwerk en andere systemen of netwerken. Dit kan worden bereikt door fysieke afstand of door het gebruik van hardware of software. Het doel van een air gap is om te voorkomen dat een bedreiging zich kan verspreiden van een besmette computer of netwerk naar een ander systeem of netwerk.

Een veelgebruikt voorbeeld van een air gap is het scheiden van een bedrijfsnetwerk van internet, zodat een eventuele aanval vanaf internet geen toegang heeft tot het interne netwerk. Een ander voorbeeld is het gebruik van een air-gapped computer voor het bewaren van gevoelige gegevens, zoals een offline-kluis.

Het belang van een air gap in de context van cyber security is dat het kan helpen om de verspreiding van bedreigingen te beperken. Bijvoorbeeld, als een aanval zich voordoet op een computer of netwerk dat is afgescheiden van andere systemen, kan deze aanval zich niet verspreiden en is de impact daarom beperkt. Het biedt ook een extra beveiligingslaag voor gevoelige gegevens. It is important to note that air gap is not foolproof, there are different methods such as using USB drives or air-gapped systems communicating via radio frequency that can be used to penetrate an air-gapped network.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.