AI / artifical intelligence

AI (Artificial Intelligence) is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar systemen die in staat zijn om taken uit te voeren die normaal gesproken vereisen dat menselijk inzicht, zoals het analyseren van gegevens en het nemen van beslissingen. Er zijn verschillende soorten AI, zoals machine learning, waarbij systemen zichzelf bijstellen op basis van nieuwe gegevens, en deep learning, waarbij systemen kunstmatige neurale netwerken gebruiken om complexe patronen te herkennen.

In de context van cyber security wordt AI vaak gebruikt voor beveiligingstaken zoals het detecteren van bedreigingen en het onderscheiden van normaal verkeer van verdachte activiteiten. AI-gebaseerde beveiligingstools kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om gegevens te analyseren en automatisch te reageren op bedreigingen, zoals het blokkeren van verdachte IP-adressen of het uitvoeren van een incidentresponseprocedure.

Aan de andere kant kan AI ook worden misbruikt door hackers, zoals het gebruik van AI om aanvallen te automatiseren of te verfijnen. Bijvoorbeeld, AI kan worden gebruikt om phishing-e-mails te personaliseren en te automatiseren, waardoor ze moeilijker te detecteren zijn, of om malware te genereren die specifiek gericht is op een bepaalde organisatie.

Het belang van AI in de context van cyber security is dat het kan helpen om bedreigingen sneller en efficiënter te detecteren en te reageren, maar ook dat het kan worden misbruikt door hackers. Daarom is het belangrijk om zowel de voordelen als de risico’s van AI in de context van cyber security te begrijpen, en om maatregelen te nemen om deze risico’s te beperken, zoals het implementeren van security-controles en het monitoren van verdachte activiteiten.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: