Adware

Adware is software die wordt gebruikt om advertenties te tonen op een computer of mobiel apparaat. Deze advertenties kunnen in verschillende vormen voorkomen, zoals banners, pop-ups of andere soorten overlays. Adware wordt vaak gratis aangeboden als onderdeel van een andere applicatie, zoals een spel of een internetbrowser.

Het doel van adware is om inkomsten te genereren voor de maker van de software door middel van het tonen van advertenties. Soms kan adware ook worden gebruikt om gegevens te verzamelen over hoe een gebruiker een apparaat gebruikt, zoals welke websites worden bezocht of welke zoektermen worden gebruikt. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om gerichte advertenties te tonen of om inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers.

Adware kan soms storend zijn voor gebruikers, omdat het kan leiden tot het ongewenst tonen van advertenties op het scherm. Bovendien kan het ook leiden tot privacyproblemen, omdat het kan worden gebruikt om persoonlijke gegevens te verzamelen.

Er zijn verschillende manieren om adware te voorkomen of te verwijderen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om een adware-blocker te installeren of om beveiligingssoftware te gebruiken die specifiek is gericht op het blokkeren van adware. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het downloaden van software of het installeren van applicaties, en om altijd de voorwaarden en privacybeleid te lezen voordat je iets downloadt.

In samenvatting is adware software die wordt gebruikt om advertenties te tonen op een computer of mobiel apparaat. Het kan storend zijn voor gebruikers en kan leiden tot privacyproblemen, maar er zijn manieren om adware te voorkomen of te verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het downloaden van software en om altijd de voorwaarden en privacybeleid te lezen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: