Zoek
Sluit dit zoekvak.

Adware

Adware is kwaadaardige software die vaak zonder dat de gebruiker het merkt op een computer geïnstalleerd wordt. Adware verzamelt informatie uit de computer, zoals zoekgeschiedenis, surfgedrag of persoonlijke gegevens, en gebruikt deze informatie om gerichte reclame naar de gebruiker te sturen. Dit kan zich uiten in pop-ups, banners of andere vervelende reclame op de computer.

Het belang van adware in de context van cyber security is dat het kan leiden tot privacyproblemen, omdat gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens of surfgedrag verzameld wordt zonder dat de gebruiker hier toestemming voor heeft gegeven. Adware kan ook leiden tot een afname van de prestaties van de computer en kan zorgen voor onbedoelde beveiligingsrisico’s, zoals het openen van achterdeuren voor andere kwaadaardige software of het blokkeren van beveiligingssoftware.

Het is daarom belangrijk om adware te voorkomen door alleen software te installeren van betrouwbare bronnen en door gebruik te maken van een betrouwbare anti-virus software. Ook kan het verstandig zijn om regelmatig de computer te scannen op adware en andere kwaadaardige software. Door adware te detecteren en te verwijderen, kunt u de prestaties van uw computer verbeteren en uw persoonlijke gegevens beschermen tegen ongewenste verzameling.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.