Admin / Administrator

In de context van cyberbeveiliging, is een administrator iemand die verantwoordelijk is voor het beheer en de configuratie van IT-systemen en -netwerken. Administrators zijn verantwoordelijk voor het installeren, configureren en onderhouden van hardware en software, en voor het beheren van gebruikersaccounts en toegangsrechten.

Het belang van cyber security voor een administrator is groot omdat zij verantwoordelijk zijn voor het beschermen van de gegevens en systemen die zij beheren. Dit betekent dat zij maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat cybercriminelen of andere kwaadwillende actoren toegang krijgen tot deze gegevens en systemen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld virussen, malware of andere cyberbedreigingen detecteren en blokkeren. Ook moeten ze ervoor zorgen dat de systemen en netwerken die zij beheren up-to-date zijn met de laatste beveiligingspatches en dat er adequate back-ups zijn gemaakt. En een incident response plan opstellen om te kunnen handelen in geval van een incident.

Daarnaast moeten administrators ook beveiligingsbeleid opstellen en communiceren en deze implementeren. Hierdoor kunnen ze ervoor zorgen dat medewerkers van het bedrijf zich bewust zijn van cyberbedreigingen en weten hoe ze zich hier tegen moeten beschermen.

Al met al is het belangrijk dat de administrator de juiste maatregelen neemt om de systemen en gegevens die zij beheren te beschermen en daarom is het van groot belang voor de cyber security van het bedrijf.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: