Zoek
Sluit dit zoekvak.

Admin / Administrator

In de context van cyberbeveiliging, is een administrator iemand die verantwoordelijk is voor het beheer en de configuratie van IT-systemen en -netwerken. Administrators zijn verantwoordelijk voor het installeren, configureren en onderhouden van hardware en software, en voor het beheren van gebruikersaccounts en toegangsrechten.

Het belang van cyber security voor een administrator is groot omdat zij verantwoordelijk zijn voor het beschermen van de gegevens en systemen die zij beheren. Dit betekent dat zij maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat cybercriminelen of andere kwaadwillende actoren toegang krijgen tot deze gegevens en systemen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld virussen, malware of andere cyberbedreigingen detecteren en blokkeren. Ook moeten ze ervoor zorgen dat de systemen en netwerken die zij beheren up-to-date zijn met de laatste beveiligingspatches en dat er adequate back-ups zijn gemaakt. En een incident response plan opstellen om te kunnen handelen in geval van een incident.

Daarnaast moeten administrators ook beveiligingsbeleid opstellen en communiceren en deze implementeren. Hierdoor kunnen ze ervoor zorgen dat medewerkers van het bedrijf zich bewust zijn van cyberbedreigingen en weten hoe ze zich hier tegen moeten beschermen.

Al met al is het belangrijk dat de administrator de juiste maatregelen neemt om de systemen en gegevens die zij beheren te beschermen en daarom is het van groot belang voor de cyber security van het bedrijf.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.