Zoek
Sluit dit zoekvak.

Account hijacking / identiteitsdiefstal

Account hijacking, ook wel bekend als account takeover, is een type cyberaanval waarbij een aanvaller zonder toestemming toegang krijgt tot iemands online account. Dit kan worden gedaan via verschillende methoden, zoals phishing-aanvallen, malware-infecties of door inloggegevens te raden of te stelen. Zodra een aanvaller toegang heeft tot een account, kan hij dit gebruiken om gevoelige informatie te stelen, spam of malware naar de contacten van het slachtoffer te sturen of andere soorten fraude te plegen.

Identiteitsdiefstal is een gerelateerde vorm van cybercrime waarbij een aanvaller de persoonlijke informatie van iemand stelt, zoals hun naam, adres of social security number, om zich voor te doen als zij en misdaden of fraude te plegen in hun naam. Identiteitsdiefstal kan worden gebruikt om nieuwe accounts te openen, leningen aan te vragen of aankopen te doen in de naam van het slachtoffer, wat leidt tot financiële schade en een beschadigd reputatie voor het slachtoffer.

Om te beschermen tegen account hijacking en identiteitsdiefstal is het belangrijk om sterk en unieke wachtwoorden te gebruiken voor al je online accounts, te vermijden op links te klikken of bijlagen te downloaden van onbekende bron

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.