Account hijacking / identiteitsdiefstal

Account hijacking, ook wel bekend als account takeover, is een type cyberaanval waarbij een aanvaller zonder toestemming toegang krijgt tot iemands online account. Dit kan worden gedaan via verschillende methoden, zoals phishing-aanvallen, malware-infecties of door inloggegevens te raden of te stelen. Zodra een aanvaller toegang heeft tot een account, kan hij dit gebruiken om gevoelige informatie te stelen, spam of malware naar de contacten van het slachtoffer te sturen of andere soorten fraude te plegen.

Identiteitsdiefstal is een gerelateerde vorm van cybercrime waarbij een aanvaller de persoonlijke informatie van iemand stelt, zoals hun naam, adres of social security number, om zich voor te doen als zij en misdaden of fraude te plegen in hun naam. Identiteitsdiefstal kan worden gebruikt om nieuwe accounts te openen, leningen aan te vragen of aankopen te doen in de naam van het slachtoffer, wat leidt tot financiële schade en een beschadigd reputatie voor het slachtoffer.

Om te beschermen tegen account hijacking en identiteitsdiefstal is het belangrijk om sterk en unieke wachtwoorden te gebruiken voor al je online accounts, te vermijden op links te klikken of bijlagen te downloaden van onbekende bron

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: