Acceptable use policy

Een acceptable use policy, ook wel bekend als een acceptable use agreement, is een set regels die bepalen hoe een organisatie’s informatiesysteem mag worden gebruikt. Deze beleidstellingen zijn bedoeld om de beveiliging van het systeem te waarborgen en te voorkomen dat het wordt misbruikt voor illegale of onethische doeleinden.

Acceptable use policies zijn belangrijk voor cybersecurity omdat ze helpen om de integriteit van het systeem te behouden en te voorkomen dat er onbedoelde of kwaadwillige activiteiten plaatsvinden. Ze bevatten meestal richtlijnen over het gebruik van het systeem, zoals het downloaden van software of het bezoeken van bepaalde websites. Ze kunnen ook specifieke regels bevatten over het gebruik van het systeem op het werk, zoals het niet delen van wachtwoorden of het niet openen van verdachte e-mails.

Acceptable use policies zijn meestal opgesteld door de IT-afdeling van een organisatie en kunnen worden verwerkt in een employee handbook of een ander document met bedrijfsregels. Het is belangrijk dat alle medewerkers van de organisatie op de hoogte zijn van de acceptable use policy en zich houden aan de regels om de beveiliging van het systeem te waarborgen.

In samenvatting is een acceptable use policy een set regels die bepalen hoe een organisatie’s informatiesysteem mag worden gebruikt, met als doel de beveiliging ervan te waarborgen en te voorkomen dat het wordt misbruikt voor illegale of onethische doeleinden. Het is belangrijk dat alle medewerkers van de organisatie op de hoogte zijn van de acceptable use policy en zich houden aan de regels om de beveiliging van het systeem te waarborgen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: