Zoeken
Sluit dit zoekvak.

LSTM (Long Short-Term Memory)

LSTM staat voor Long Short-Term Memory, en het is een speciaal type recurrent neuraal netwerk (RNN) dat is ontworpen om langdurige afhankelijkheden in sequentiële gegevens te modelleren en te onthouden.

In tegenstelling tot traditionele RNN’s, die moeite hebben met het vasthouden van langetermijninformatie, is LSTM in staat om informatie gedurende langere periodes te onthouden door gebruik te maken van een complex mechanisme van “geheugencellen”. Deze cellen kunnen informatie opslaan, bijwerken en verwijderen op basis van interne regels, waardoor ze geschikt zijn voor taken zoals natuurlijke taalverwerking, spraakherkenning en tijdreeksvoorspelling.

LSTM’s zijn vooral nuttig in situaties waarin de relaties tussen gegevenspunten over lange tijdsperiodes moeten worden begrepen en gemodelleerd, zoals het voorspellen van toekomstige woorden in een zin of het herkennen van langdurige patronen in een reeks sensorgegevens. Ze hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende domeinen, waaronder machinevertaling, automatisch schrijven, spraakherkenning en meer.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.