Zoek
Sluit dit zoekvak.

NIST Brengt Cybersecurity Framework 2.0 Uit

Na meerdere jaren van overleg heeft het National Institute for Standards and Technology (NIST) zijn Cybersecurity Framework 2.0 uitgebracht.

Het nieuwe raamwerk bouwt voort op zijn langdurige aanbevelingen voor het verminderen van cyber-risico’s en houdt rekening met de zorgen van organisaties buiten zijn oorspronkelijke focus op kritieke infrastructuur.

NIST bracht zijn eerste CSF uit in 2014, op aanwijzing van een presidentieel uitvoeringsbesluit om organisaties, met name kritieke infrastructuur, te helpen bij het beperken van cybersecurityrisico’s. Het CSF 2.0 bouwt voort op de bestaande vijf basisfuncties (Identificeren, Beschermen, Detecteren, Reageren en Herstellen) en is bijgewerkt om een zesde functie, Besturen, op te nemen. Het CSF 2.0 van NIST richt zich ook op risico’s in de toeleveringsketen.

Ontwikkeld in nauwe samenwerking met belanghebbenden en weerspiegelend de meest recente uitdagingen op het gebied van cybersecurity en managementpraktijken, heeft deze update tot doel het raamwerk nog relevanter te maken voor een breder scala aan gebruikers in de Verenigde Staten en daarbuiten,” aldus een verklaring van Kevin Stine, hoofd van de Applied Cybersecurity Division van NIST.

NIST merkte op dat CSF 2.0 een referentietool voor cybersecurityteams bevat die kan worden gebruikt om richtlijngegevens te verzamelen, evenals een doorzoekbare catalogus en een breed scala aan referenties om organisaties van alle groottes en niveaus van verfijning te helpen bij het implementeren van het nieuwe raamwerk.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.