Zoek
Sluit dit zoekvak.

Microsoft: Exchange Server 2013 wordt niet meer ondersteund over 90 dagen.

icrosoft waarschuwde klanten vandaag dat Exchange Server 2013 zijn verlengde einde van ondersteuning (EOS) datum zal bereiken 90 dagen vanaf nu, op 11 april 2023.

Exchange Server 2013 werd uitgebracht in januari 2013 en heeft al de mainstream einddatum meer dan vier jaar geleden bereikt, in april 2018.

Na de verlengde EOS datum wordt bereikt, zal Microsoft geen technische ondersteuning en bug fixes meer verstrekken voor nieuwe problemen die de stabiliteit of bruikbaarheid van de servers zouden kunnen beïnvloeden.

Tijdzone-updates en beveiligingsupdates om nieuw gevonden kwetsbaarheden op te lossen die servers met Exchange Server 2013 beïnvloeden, zullen ook niet meer beschikbaar zijn vanaf april.

“Exchange Server 2013 zal na deze datum nog steeds blijven draaien; echter, vanwege de hierboven genoemde risico’s, raden we sterk aan om zo snel mogelijk te migreren van Exchange Server 2013”, zei Microsoft Exchange Product Marketing Manager Scott Schnoll.

“Als je nog niet begonnen bent met je migratie van Exchange Server 2013 naar Exchange Online of Exchange Server 2019, begin er dan nu mee!”

Upgrade uw servers of migreer naar de cloud

Microsoft raadt aan om on-premises Exchange Server 2013 servers te upgraden naar Exchange Server 2019 om bug fixes en beveiligingsupdates voor nieuwe gebreken te blijven ontvangen.

Echter, voordat u nieuwe Exchange Server 2019 installaties implementeert over servers die software draaien die snel EOS bereiken, moet u ervoor zorgen dat uw netwerk, hardware, software en clients aan de vereisten voldoen.

Redmond adviseert ook beheerders om te migreren naar zijn gehoste Exchange Online e-mail en agenda-client als alternatieve optie, beschikbaar als een Office 365 abonnement of als een stand-alone service.

“Als u migreert naar Exchange Online, bent u misschien in aanmerking voor onze Microsoft FastTrack service”, zei Schnoll.

“FastTrack biedt best practices, tools en resources om uw migratie naar Exchange Online zo soepel mogelijk te maken. Het beste is dat u een support engineer heeft die u begeleidt van planning en ontwerp tot de migratie van uw laatste mailbox.”

Gedetailleerde informatie over migratieopties en -methoden van Microsoft 365 is beschikbaar op de documentatiesite van Microsoft. Redmond biedt ook begeleiding voor globale beheerders om de migratiepaden in Exchange Online te beslissen.

Windows 7 ontvangt ook geen verlengde beveiligingsupdates voor kritieke en belangrijke kwetsbaarheden vanaf dinsdag. Windows 8.1 heeft ook EOS bereikt op dezelfde dag.

Eerder deze maand herinnerde Microsoft Windows-beheerders eraan dat de verlengde ondersteuning voor alle edities van Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2 ook op 10 oktober zou eindigen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.