LinkedIn Scams Richten Zich Op Bedrijven: Een Groeiend Cyberbeveiligingsprobleem

Inleiding

Cyberaanvallen op bedrijven nemen toe, waarbij LinkedIn opkomt als een nieuw front. Volgens recent onderzoek van het netwerkbeveiligingsbedrijf Nordlayer heeft ongeveer 52% van de bedrijven dit jaar minstens één LinkedIn-scam ervaren.

De Aard van de Scams

De meest voorkomende vorm van oplichting was een verzoek om verbinding te maken van een onbekend persoon met een verdachte link. Kleinere bedrijven zijn vooral kwetsbaar, met 31% die aangeven dat ze op LinkedIn zijn getarget. De gevolgen van deze oplichting zijn aanzienlijk, vaak leidend tot financieel verlies en operationele onderbrekingen.

Impact op Kleine Bedrijven

Kleine bedrijven zijn vaak het doelwit van cybercriminelen omdat ze niet altijd de middelen of expertise hebben om zich te verdedigen tegen online bedreigingen. Bijna 70% van de ransomware-aanvallen in 2021 was gericht op kleine bedrijven.

Wat Kunnen Bedrijven Doen?

Experts adviseren bedrijven om hun medewerkers te onderwijzen over de soorten oplichting die bestaan en hoe ze te herkennen, en hen aan te moedigen om tweefactorauthenticatie op hun LinkedIn-accounts te gebruiken. Daarnaast moeten bedrijven regelmatig de activiteit op hun bedrijfs LinkedIn-account monitoren. Verdachte activiteiten, zoals ongeautoriseerde inlogpogingen of wijzigingen in accountinformatie, moeten onmiddellijk worden gemeld aan LinkedIn en er moeten stappen worden genomen om accounts en gegevens te beveiligen.

Conclusie

In een tijd waarin bedrijven worstelen met inflatie, een mogelijke kredietcrisis en economische onzekerheid, kunnen ze zich de gevolgen van cyberaanvallen niet veroorloven. De situatie vraagt om waakzaamheid en educatie, want het is waarschijnlijk dat het erger wordt naarmate oplichters creatiever worden. Het is essentieel dat bedrijven voorbereid zijn en proactieve stappen ondernemen om hun digitale aanwezigheid te beveiligen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: