Datalek bij PharMerica: Meer dan 5 Miljoen Patiënten Getroffen

Inleiding

PharMerica, een Amerikaanse aanbieder van farmaceutische oplossingen voor langdurige zorg, heeft onlangs een datalek gemeld dat meer dan 5,81 miljoen patiënten heeft getroffen. Hun gegevens werden tijdens een cyberaanval in maart toegankelijk gemaakt en gestolen.

Details van de Aanval

Op 14 maart merkte PharMerica “verdachte activiteit” op in haar netwerk. Het bedrijf werkte aan de beveiliging van haar systemen en startte een onderzoek met steun van cybersecurity adviseurs. Het lek werd op 12 mei gemeld aan het kantoor van de procureur-generaal van Maine.

Impact op Patiënten

De getroffen patiënten zijn op de hoogte gebracht dat hun gegevens tijdens de cyberaanval zijn geraadpleegd en gestolen. Het bedrijf heeft nog niet gespecificeerd welke soorten persoonlijke informatie zijn blootgesteld, maar dergelijke aanvallen kunnen vaak leiden tot de diefstal van gevoelige informatie zoals namen, contactgegevens, medische gegevens en meer.

Reactie van PharMerica

PharMerica heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de aard van het datalek of de maatregelen die ze hebben genomen om de getroffen patiënten te beschermen. Het is essentieel dat bedrijven die met gevoelige patiëntinformatie werken, sterke cybersecurity maatregelen implementeren om de kans op dergelijke inbreuken te minimaliseren.

Conclusie

Dit incident onderstreept het groeiende belang van robuuste cybersecurity maatregelen, met name voor bedrijven die gevoelige gezondheidsinformatie beheren. Het is een herinnering aan alle organisaties dat ze altijd alert moeten zijn op mogelijke cyberdreigingen en proactieve maatregelen moeten nemen om hun netwerken en de gegevens van hun klanten te beschermen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: