Zoek
Sluit dit zoekvak.

IQ AI leer Project

Heb jij een hoogbegaafd kind of ben je zelf een slimme en nieuwsgierige jongere? Sluit je aan bij onze webinar en ontdek hoe wij met behulp van AI een uniek leersysteem ontwikkelen dat zich volledig aanpast aan het niveau en de interesses van het kind. Kom te weten hoe jouw kind kan profiteren van gepersonaliseerd onderwijs en zich kan ontwikkelen op gebieden zoals AI, programmeren en cyber security.

Samen zullen we dit systeem ontwikkelen en al doende leren! Tijdens het project zullen deelnemers ook vaardigheden opdoen in AI, cyber security, bedrijfsvoering, programmeren, samenwerken en besluitvorming.

Meld je aan voor de webinar en ontdek hoe jij (als hoogbegaafde) en/of jouw kind kunnen meehelpen en leren van een onderwijsvorm die perfect bij ons past.

Datum: 20 juni 2024
Tijd: 19:00 – 20:00
Voor: Ouder en kind

1 Het project

Welkom bij ons innovatieve project dat de toekomst van onderwijs transformeert met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Wij ontwikkelen een baanbrekend leersysteem specifiek gericht op de educatie van kinderen met een hoog IQ. Ons doel is om elke leerling de optimale leerervaring te bieden, afgestemd op hun unieke behoeften en voorkeuren.

Wat is ons Doel?

Ons project richt zich op het creëren van een adaptief leersysteem dat:

  • Gepersonaliseerd Leren: Aanpast aan het niveau van het kind en hun interesses integreert, zodat leren zowel uitdagend als leuk blijft.
  • Adaptieve Ondersteuning: Fungeert als een digitale leraar die op maat gemaakte hulp en begeleiding biedt.
  • Breed Curriculum: Toegang biedt tot leerstof binnen én buiten het reguliere curriculum, zodat kinderen kunnen leren wat hen echt boeit.

Hoe Werkt het?

Ons systeem, hoewel nog in ontwikkeling, belooft een unieke leerervaring waarbij elke stof kan worden aangepast aan de interesses van het kind. Stel je voor: je kind is dol op geschiedenis. Met slechts een druk op de knop wordt de leerstof aangepast aan dit interessegebied. Wiskunde leren wordt een avontuur met katapulten of boogschieten, Latijn wordt verkend in de tijd van Marcus Aurelius, en zelfs schrijfopdrachten kunnen worden geïntegreerd in het Nederlands. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naarmate het kind meer leert en groeit, zal het systeem zich verder uitbreiden en uitdagender worden.

Met dit systeem wordt leren niet alleen persoonlijk en boeiend, maar ook steeds meer afgestemd op de individuele interesses en groei van het kind.

Data-analyse

Ons systeem maakt gebruik van geavanceerde data-analysetechnieken om voortdurend de prestaties van het kind te monitoren en te analyseren. Dit omvat niet alleen het evalueren van cijfers en resultaten, maar ook het observeren van het leerproces zelf. Door verschillende soorten gegevens te verzamelen, zoals snelheid van leren, begripsniveau en probleemoplossend vermogen, kunnen we een diepgaand inzicht krijgen in de individuele leermethoden en behoeften van het kind.

Aanpassing:

Ons adaptieve leersysteem past automatisch de moeilijkheidsgraad en de inhoud van de leerstof aan op basis van de behoeften en interesses van het kind. Hierbij houden we rekening met factoren zoals de voortgang van het kind, de mate van uitdaging die nodig is voor groei, en de persoonlijke interesses en leerstijl van het kind. Zo kan een kind dat zich snel ontwikkelt uitdagender materiaal krijgen, terwijl een ander kind extra ondersteuning krijgt op gebieden waarin het meer moeite heeft.

Feedback:

Ons systeem biedt directe feedback aan het kind om hun leerervaring te verbeteren. Dit omvat niet alleen het corrigeren van fouten, maar ook het geven van positieve versterking en aanmoediging. Bovendien biedt het systeem extra ondersteuning waar nodig, zoals aanvullende uitleg, voorbeelden of oefeningen om concepten verder te verduidelijken. Door middel van real-time feedback wordt het leerproces van het kind continu verbeterd en aangepast aan hun individuele behoeften.

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn op school, dat kunnen we veranderen!

2 Aldoende leren

Bij ons project draait alles om al doende leren! We willen graag kinderen (volwassenen zijn ook van harte welkom, haha!) betrekken en hen een schat aan kennis bijbrengen op het gebied van AI, cyber security, programmeren, bedrijfsvoering en nog veel meer.

Tijdens het project moedigen we kinderen aan om te reflecteren op hun sterke punten en interesses. Ze kunnen zelf een richting kiezen die het beste bij hen past. Of ze nu enthousiast zijn over AI, graag werken aan organisatorische aspecten, of een passie hebben voor bedrijfsvoering, er is ruimte voor ieders interesse.

We gaan echter wel uit van een groot stuk autodidact zijn. Hoewel we veel uitleggen en begeleiding bieden, kunnen we niet continu een handje vasthouden. Maar maak je geen zorgen, we zorgen ervoor dat je toegang hebt tot alle benodigde kennis en dat je kunt leren van experts – dit is tenslotte de beste manier om te leren!

Geniet van het leerproces en ontdek hoe je met jouw kennis een maatschappelijke impact kunt hebben voor soortgelijken!