Wat zijn de risico’s van het gebruik van USB-drives?

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan het gebruik van USB-drives, waaronder:

  1. Malware-besmetting: Een USB-drive kan besmet zijn met malware, zoals virussen of trojans, die uw computer kunnen infecteren wanneer u de drive gebruikt.
  2. Verlies van gegevens: USB-drives kunnen verloren of gestolen worden, waardoor uw gegevens in verkeerde handen terechtkomen.
  3. Beschadiging van de drive: USB-drives kunnen beschadigd raken, waardoor uw gegevens onbruikbaar worden.
  4. Ongeoorloofde toegang: USB-drives kunnen worden gebruikt om ongeoorloofde toegang te krijgen tot uw computer of netwerk.

Om uzelf te beschermen tegen deze risico’s, raden we aan om altijd een up-to-date anti-malware software te gebruiken voordat u een USB-drive gebruikt. Gebruik alleen USB-drives van betrouwbare bronnen en vermijd het gebruik van onbekende USB-drives. Bewaar uw USB-drives op een veilige plek en maak regelmatig backups van uw gegevens. Gebruik ook encryptie voor uw gegevens op de USB-drive.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: