Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de risico’s van het gebruik van openbare wifi-netwerken?

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan het gebruik van openbare wifi-netwerken, waaronder:

  1. Man-in-the-middle aanvallen: Een aanvaller kan een openbaar wifi-netwerk gebruiken om verkeer af te luisteren of te manipuleren, waardoor persoonlijke informatie of login-gegevens in gevaar kunnen komen.
  2. Phishing: Een aanvaller kan een nep wifi-netwerk opzetten om gebruikers te misleiden en hen te dwingen hun persoonlijke informatie of login-gegevens in te voeren.
  3. Malware-besmetting: Een aanvaller kan een openbaar wifi-netwerk gebruiken om malware te verspreiden, waardoor persoonlijke informatie of login-gegevens in gevaar kunnen komen.
  4. Gegevenslimieten: sommige openbare wifi-netwerken kunnen gegevenslimieten hebben, waardoor de snelheid of bandbreedte beperkt kan zijn.
  5. Beperkte beveiliging: Openbare wifi-netwerken hebben vaak beperkte beveiliging, waardoor aanvallers gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot uw persoonlijke informatie of login-gegevens.

Om uzelf te beschermen tegen deze risico’s, raden we aan om een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken wanneer u verbinding maakt met openbare wifi-netwerken, en zorg ervoor dat uw anti-malware software up-to-date is. Vermijd het invoeren van persoonlijke informatie of login-gegevens op onveilige websites en wees altijd voorzichtig bij het verbinden met een onbekend wifi-netwerk.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.