Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de beste praktijken voor het beheer van wachtwoorden?

Er zijn een aantal best practices die u kunt volgen voor het beheer van wachtwoorden om uw account te beschermen tegen ongeoorloofde toegang:

  1. Gebruik sterk wachtwoorden: Gebruik een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. En vermijd het gebruik van eenvoudige woorden of informatie die gemakkelijk te raden is.
  2. Gebruik unieke wachtwoorden: Gebruik voor elk account een uniek wachtwoord, dit voorkomt dat als een wachtwoord wordt gekraakt bij een account, de aanvaller deze kan gebruiken om in te loggen op andere accounts.
  3. Verander regelmatig wachtwoorden: Verander uw wachtwoord regelmatig, bijvoorbeeld elke 3 tot 6 maanden, om te voorkomen dat een aanvaller uw wachtwoord gebruikt nadat deze is gekraakt.
  4. Gebruik een wachtwoord manager: Gebruik een wachtwoord manager om uw wachtwoorden veilig op te slaan en automatisch te genereren.
  5. Vermijd het delen van wachtwoorden: Vermijd het delen van uw wachtwoorden met anderen, zelfs met vertrouwde medewerkers of familieleden.
  6. Gebruik Multi-factor authenticatie (MFA) : Gebruik Multi-factor authenticatie (MFA) voor toegang tot belangrijke systemen, dit voegt een extra beveiligingslaag toe.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.