Wat zijn de beste praktijken voor het beheer van wachtwoorden?

Er zijn een aantal best practices die u kunt volgen voor het beheer van wachtwoorden om uw account te beschermen tegen ongeoorloofde toegang:

  1. Gebruik sterk wachtwoorden: Gebruik een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. En vermijd het gebruik van eenvoudige woorden of informatie die gemakkelijk te raden is.
  2. Gebruik unieke wachtwoorden: Gebruik voor elk account een uniek wachtwoord, dit voorkomt dat als een wachtwoord wordt gekraakt bij een account, de aanvaller deze kan gebruiken om in te loggen op andere accounts.
  3. Verander regelmatig wachtwoorden: Verander uw wachtwoord regelmatig, bijvoorbeeld elke 3 tot 6 maanden, om te voorkomen dat een aanvaller uw wachtwoord gebruikt nadat deze is gekraakt.
  4. Gebruik een wachtwoord manager: Gebruik een wachtwoord manager om uw wachtwoorden veilig op te slaan en automatisch te genereren.
  5. Vermijd het delen van wachtwoorden: Vermijd het delen van uw wachtwoorden met anderen, zelfs met vertrouwde medewerkers of familieleden.
  6. Gebruik Multi-factor authenticatie (MFA) : Gebruik Multi-factor authenticatie (MFA) voor toegang tot belangrijke systemen, dit voegt een extra beveiligingslaag toe.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: