Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is Social Engineering en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

Social Engineering is een techniek waarbij cybercriminelen proberen informatie te verkrijgen door middel van manipulatie of misleiding. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren via phishing e-mails, telefonische oplichting, of in-person oplichting.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen Social Engineering:

  1. Wees wantrouwig tegenover verdachte e-mails of telefoontjes: Wees wantrouwig tegenover e-mails of telefoontjes van onbekende afzenders of van mensen die zich voordoen als iemand anders.
  2. Deel geen persoonlijke informatie: Deel nooit persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden of creditcardgegevens, met iemand die u niet vertrouwt.
  3. Bevestig informatie: Bevestig informatie die u ontvangt via e-mail of telefoon voordat u actie onderneemt.
  4. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van Social Engineering en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.
  5. Beperk toegang tot uw netwerk: Beperk toegang tot uw netwerk voor onbekende apparaten of gebruikers.
  6. Gebruik authenticatie methodes : gebruik 2FA, MFA, of een andere formele authenticatie methodes om verificatie van de gebruiker te doen

Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u uzelf beschermen tegen Social Engineering-aanvallen en voorkomen dat uw persoonlijke informatie in verkeerde handen valt.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.