Wat is phishing en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

  1. Phishing is een vorm van social engineering waarbij cybercriminelen proberen persoonlijke informatie te verkrijgen door middel van e-mails, telefoontjes of sms-berichten. Deze berichten zijn vaak ontworpen om eruit te zien als ze afkomstig zijn van een vertrouwde bron, zoals een bank of een webwinkel.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen phishing-aanvallen:

  1. Wees wantrouwig tegenover e-mails of berichten die om persoonlijke informatie vragen: Als u een e-mail of bericht ontvangt waarin wordt gevraagd om persoonlijke informatie, zoals uw wachtwoord of creditcardgegevens, wees dan wantrouwig.
  2. Klik niet op links in verdachte e-mails of berichten: Als u een verdachte e-mail of bericht ontvangt, klik dan niet op de links in deze e-mail of bericht.
  3. Typ de URL van de website handmatig in: Als u een e-mail of bericht ontvangt die u naar een website verwijst, typ de URL van de website dan handmatig in in plaats van de link te volgen.
  4. Gebruik anti-phishing tools: Er zijn anti-phishing tools beschikbaar die u kunt gebruiken om uzelf te beschermen tegen phishing-aanvallen, zoals browser-extensies of e-mailfilters.
  5. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van phishing-aanvallen en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.

Wij kunnen helpen dit stuk ver dicht te timmeren om het risico ver te verlagen.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: