Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is phishing en hoe kan ik mij hiertegen beschermen?

  1. Phishing is een vorm van social engineering waarbij cybercriminelen proberen persoonlijke informatie te verkrijgen door middel van e-mails, telefoontjes of sms-berichten. Deze berichten zijn vaak ontworpen om eruit te zien als ze afkomstig zijn van een vertrouwde bron, zoals een bank of een webwinkel.

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen phishing-aanvallen:

  1. Wees wantrouwig tegenover e-mails of berichten die om persoonlijke informatie vragen: Als u een e-mail of bericht ontvangt waarin wordt gevraagd om persoonlijke informatie, zoals uw wachtwoord of creditcardgegevens, wees dan wantrouwig.
  2. Klik niet op links in verdachte e-mails of berichten: Als u een verdachte e-mail of bericht ontvangt, klik dan niet op de links in deze e-mail of bericht.
  3. Typ de URL van de website handmatig in: Als u een e-mail of bericht ontvangt die u naar een website verwijst, typ de URL van de website dan handmatig in in plaats van de link te volgen.
  4. Gebruik anti-phishing tools: Er zijn anti-phishing tools beschikbaar die u kunt gebruiken om uzelf te beschermen tegen phishing-aanvallen, zoals browser-extensies of e-mailfilters.
  5. Opleiding van medewerkers: Zorg dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s van phishing-aanvallen en hoe zij zich hiertegen kunnen beschermen.

Wij kunnen helpen dit stuk ver dicht te timmeren om het risico ver te verlagen.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.