Search
Close this search box.

Wat is Multi-Factor Authentication (MFA) en hoe kan het mijn accounts beschermen?

Multi-Factor Authentication (MFA) is een methode om uw accounts extra te beveiligen door naast een wachtwoord, meerdere stappen toe te voegen voor de authenticatie. Hierdoor wordt het voor cybercriminelen veel moeilijker om toegang te krijgen tot uw accounts, zelfs als ze uw wachtwoord weten.

Er zijn verschillende methoden voor MFA, zoals:

  1. SMS-verificatie: Hierbij wordt een verificatiecode verzonden naar uw mobiele telefoon die u moet invoeren om toegang te krijgen tot uw account.
  2. Biometrische authenticatie: Hierbij wordt gebruik gemaakt van biometrische gegevens zoals vingerafdruk of gezichtsherkenning om toegang te krijgen tot uw account.
  3. Token-based authenticatie: Hierbij wordt een fysiek token of een app op uw smartphone gebruikt om een unieke code te genereren die nodig is om toegang te krijgen tot uw account.

Door MFA te gebruiken, wordt de beveiliging van uw accounts versterkt doordat een cybercrimineel niet alleen uw wachtwoord nodig heeft, maar ook een andere factor, zoals uw telefoon, biometrische gegevens of een fysiek token.

Halen jullie alles uit de Technologie en is jullie Cyber Security niveau goed genoeg?

Als dit nog niet het geval is of je weet het niet zeker? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Wij laten je zien wat er mogelijk is en leren je wat Cyber Security is.