Wat is Multi-Factor Authentication (MFA) en hoe kan het mijn accounts beschermen?

Multi-Factor Authentication (MFA) is een methode om uw accounts extra te beveiligen door naast een wachtwoord, meerdere stappen toe te voegen voor de authenticatie. Hierdoor wordt het voor cybercriminelen veel moeilijker om toegang te krijgen tot uw accounts, zelfs als ze uw wachtwoord weten.

Er zijn verschillende methoden voor MFA, zoals:

  1. SMS-verificatie: Hierbij wordt een verificatiecode verzonden naar uw mobiele telefoon die u moet invoeren om toegang te krijgen tot uw account.
  2. Biometrische authenticatie: Hierbij wordt gebruik gemaakt van biometrische gegevens zoals vingerafdruk of gezichtsherkenning om toegang te krijgen tot uw account.
  3. Token-based authenticatie: Hierbij wordt een fysiek token of een app op uw smartphone gebruikt om een unieke code te genereren die nodig is om toegang te krijgen tot uw account.

Door MFA te gebruiken, wordt de beveiliging van uw accounts versterkt doordat een cybercrimineel niet alleen uw wachtwoord nodig heeft, maar ook een andere factor, zoals uw telefoon, biometrische gegevens of een fysiek token.

Nog niks of weinig gedaan aan cyber security? Laat ons je wegwijs maken.

Cyber security is een breed begrip wat door iedere laag van de organisatie gaat. Het is dan vaak ook lastig om voor jezelf in te schatten wat je huidige status is. Bel ons of laat ons je even bellen en we kunnen je het haarfijn uitleggen. 

Bel direct met Jeremy op 06-8384 2214

Of laat ons je terugbellen: